Drangedal kulturskole

Innhold

DRANGEDAL KULTURSKOLE

Drangedal kommune gir via kulturskolen varierte undervisningstilbud av høy kvalitet innen kunstfag til barn og ungdom. Kulturskolen bidrar til gode oppvekstvillkår for barn og ungdom i kommunen, og gir elevene meningsfylte og stimulerende aktiviteter som gir både faglig og sosial utvikling. Mange barn og unge som går i kulturskolen får nye venner og opplever å bli en del av et fellesskap. Alle kommuner er i henhold til Opplæringsloven §13-6 pliktig til å ha et musikk- og kulturskoletilbud. 

I tillegg til de ordinære tilbudene som du kan lese om i denne brosjyren har kulturskolen også hovedansvaret for Ung Kultur Møtes (UKM) og Den Kulturelle skolesekken (DKS). Kulturskolen samarbeider også med andre kommunale tjenesteytere og lokale kulturaktører.  

Ønsker du på sikt å ta en yrkesutdanning innen kunstfag eller har lyst til å ha en positiv fritidsaktivitet, er du uansett hjertelig velkommen som elev hos oss! 

Tilbuden ved kulturskolen

Kulturskolens tilbud er i utgangspunktet for barn og ungdom fra 6 til 20 år, men voksne kan også søke. Kulturskolen har kompetente og profesjonelle lærere, og fagtilbudene er tilrettelagt både for nybegynnere og viderekommende. Opplæringen skjer hovedsakelig etter skoletid som enkeltundervisning eller i grupper. Enkeltundervisningen er 25 minutter pr. uke innen musikkfag. Visuell Kunst, Band, SFO-tilbudet og andre fag med gruppeundervisning har lengre økter. I løpet av skoleåret har kulturskolen også elevkonserter, prosjekter, offentlige opptredener og utstillinger. Det tilbys også nettbasert undervisning i flere av fagtilbudene. Kulturskolen følger hovedsakelig skoleruta for grunnskolen.  

Folkelig sang

Her kan du lære gamle sanger fra Drangedal, og få et innføring i en spennende måte å synge på. Folkelig sang er gehørsbasert og passer for barn og unge i alle aldre. Elevene får også delta på samspillprosjekter og konserter.  

Folkedans

Dette tilbudet tar utgangspunkt i norsk folkedans. Elevene får delta på prosjekter og konserter.  

Låtskriver gitar

Her lærer du alt som skal til for å lage egne låter innen sjangerne pop og rock. Tilbudet tar utgangspunkt i elever som har grunnleggende ferdigheter på akustisk gitar eller el.gitar.  

Komponering piano  

Her lærer du å lage melodier og sanger med bruk av piano. Elevene lærer også hvordan de noterer og skriver ned det som de har laget. Søkerne må ha grunnleggende ferdigheter på piano for å søke plass på dette tilbudet. 

Visuell kunst 2- 4 klasse

I faget Visuell kunst jobber elevene med mange forskjellige uttrykksformer som bl.a. tegning, maling og origami. Hvert semester arrangeres det også utstilling. Det er ukentlig undervisning med 1,5 pr. uke.  

Visell kunst 5 - 7 klasse

I faget Visuell kunst jobber elevene med mange forskjellige uttrykksformer som bl.a. tegning, maling og origami. Hvert semester arrangeres det også utstilling. Det er ukentlig undervisning med 1,5 pr. uke.  

Visuell kunst 8 - 10 klasse

Her jobber elevene med bl.a. tegning, malign og origami. Elevene har også utstillinger. Det er ukentlig undervisning med 1,5 time pr. uke.  

Gitar elektrisk 

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel rock, viser, blues, pop og jazz. Som elev lærer du å spille komp, melodi og solo. Du får også mulighet til å spille sammen med andre. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. 

Gitar akustisk

Som elev lærer du å spille komp, melodi og solo. Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel rock, viser, blues, pop og klassisk. Du får også mulighet til å spille sammen med andre. Kulturskolen har gitarer, både barnestørrelse og vanlig størrelse, til gratis utlån. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. 

Gitar metal/rock

Dette tilbudet er spesielt tilpasset elever som ønsker å fordype seg innen denne sjangeren. Tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. 

Bassgitar

Velger du dette tilbudet lærer du å spille kjente sanger i ulike stilarter. Du får tilbud om å spille med andre elever, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. 

Piano

Som elev lærer du å spille kjente stykker og sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.  

Trommer

Her lærer du grunnleggende rytmer i ulike stilarter både med trommesett og perkusjon (congas og andre rytmeinstrumenter). Undervisningen er både notebasert og gehørbasert. Elevene får også mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter.  

Perkusjon

Her lærer du å spille Latin-amerikanske og afrikanske slagverkinstrumenter som bl.a. Congas, Bongos, Cabasa, Claves, Shaker og Maracas. Elevene får delta på samspillprosjekter og på konserter.  

Keyboard

Som elev lærer du å spille kjente stykker/sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre elever og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. 

Vokal  

Vil du lære å synge? Her får du mulighet til å lære sangteknikk og sanger fra mange ulike sjangre. Sangglede står i fokus, og undervisningen tilrettelegges hver enkelt elev. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. 

Band (gitar, bass, trommer og vokal)

Dette tilbudet er for elever som allerede har grunnleggende ferdigheter på sitt instrument. Kulturskolebandene har ukentlig øvinger, og opptrer på elevkonserter. Dette tilbudet forutsetter nok søkere på de ulike instrumentgruppene.   

Andre kurs med annen organisering og andre priser

Improteater 4 -7 klasse

Bli med på et morsomt, lekent og lærerikt improvisasjonsteaterkurs med skuespiller Igor Dunderovic. Igor vil lære bort lekenhet, spontanitet, fantasi og samarbeid gjennom klassiske bli kjent leker, improviserte øvelser, dikt, dialog og historiefortellinger som oppstår i øyeblikket. Det blir hovedvekt på kommunikasjon og kreativitet. Kurset avsluttes med en liten forestilling. Dette tilbudet er tilrettelagt for deg som har ingen eller liten erfaring med teater. Kurset gjennomføres i vårsemesteret 2022. Det blir 5 kursdager pluss forestilling. Pris: 400,-  

Improteater 8 -10 klasse

Bli med på et morsomt, lekent og lærerikt improvisasjonsteaterkurs med skuespiller Igor Dunderovic. Igor vil lære bort lekenhet, spontanitet, fantasi og samarbeid gjennom klassiske bli kjent leker, improviserte øvelser, dikt, dialog og historiefortellinger som oppstår i øyeblikket. Det blir hovedvekt på kommunikasjon og kreativitet. Kurset avsluttes med en liten forestilling. Dette tilbudet er tilrettelagt for deg som har ingen eller liten erfaring med teater. Kurset gjennomføres i vårsemesteret 2022. Det blir 5 kursdager pluss forestilling. Pris: 400,-  

Visuell kunst for voksne 

Her kan også elever over 18 år delta. I faget Visuell kunst jobber elevene med mange forskjellige uttrykksformer som bl.a. tegning, maling og origami. Hvert semester arrangeres det også utstilling. Det er ukentlig undervisning med 1,5 pr. uke (gruppeundervisning) 

SFO - tilbud

Påmelding via skolene. 

UKM Arrangør 8 -10 klasse

Kulturskolen har ansvaret for å arrangere UKM i Drangedal. Ønsker du å være med å arrangere Ungdommens Kulturmønstring i Drangedal kan du melde deg på her. De som melder seg på vil delta i planleggingsfasen og gjennomføringen av dette arrangementet. For mer info se ukm.no 

 

Pris: 0,- 

Ansatte og fagtilbud ved kulturskolen

Ansatte:                                  Fagtilbud: 

Anne Gravir Klykken            Vokal, Folkedans og Folkelig Sang  

Solveig Åmland                     Piano og Keyboard  

Demetrio Scopelliti               Gitar, Bass og Band 

Dag Kristoffersen                  Trommer, Perkusjon og Band 

Flora Voje                              Visuell kunst, SFO-tilbud og Yoga  

Igor Dunderovic                     Improteater  

Thomas Moen, rektor  

Elevbetaling

Her finner du satser for elevplass ved Drangedal kulturskole: Avgift elevplass 

Søk elevplass

Her kan du søke plass ved Drangedal kulturskole: Til elektronisk søknadsskjema

UKM

Drømmestipendet

Vedtekter

Smittevernrutiner

Kontakt oss:

Drangedal kulturskole
Gudbrandsvei 7

3750 DRANGEDAL

Rektor: Thomas Moen

Tlf. 902 49 311
E-post: thomas.moen@drangedal.kommune.no

Finn ansatte i Drangedal kulturskole


Publisert: 02.11.2015 12:56
Sist endret: 02.11.2015 13:13