Egenberedskap

Innhold

Du er en del av Norges beredskap

Tenk gjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Hvis strømmen blir borte eller du bli isolert av været i flere dager, bør du være godt rustet til å klare deg selv i minst tre døgn.

Selv om vi lever i et trygt land, kan uønskede hendelser oppstå også hos oss. Hvis vi rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon.

På den måten er du en del av Norges beredskap.

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) anbefaler at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egenberedskap. De har utarbeidet konkrete råd for alle innbyggerne som du kan lese på sikkerhverdag.no. Der finner du blant annet eksempler på et beredskapslager for å klare seg hjemme i minst tre døgn.

Egenberedskapsuka 1.- 7. november 2021

1. november starter en landsdekkende kampanjeuke om egenberedskap. Målet er å øke folks kunnskap om egenberedskap, slik at flere gjør fornuftige forberedelser.

På Servicekontoret på kommunehuset er det laget en enkel utstilling som viser hva du kan kjøpe inn for å klare deg i tre døgn. Her kan du også få en enkel brosjyre der det står mer om egenberedskap.

Hvorfor egenberedskapsråd nå?

Det er flere forhold som gjør at det kommer egenberedskapsråd til befolkningen nå. Mer ekstremvær er blant de viktiste årsakene. Ekstremvær kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

I tillegg er vi som bor i Norge - som er blant verdens tryggeste og meste stabile land - vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengige av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer. Det er faktisk en sårbarhet.

Egenberedskapsuka arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner over hele landet.

Egenberedskap


Publisert: 27.10.2021 14:27
Sist endret: 27.10.2021 14:44