Toppbilde. På tur. Foto, Kjell peder haugene
overlag

Drangedal kommunes kulturpris 2012 til Dag Straume

Printer
Kulturprisen ble i år gitt til Dag Straume for hans lange og flotte innsats for lokalhistorie i Drangedal. Prisen ble tradisjonen tro, også i år delt ut under Drangedalsdagene.

Dag Straume. Vinner av Drangedal kommunes kulturpris 2012Dag Straume har i mange år arbeidet godt og trofast for bevaring og formidling av Drangedals lokalhistorie. Han var bl.a. med på å starte Drangedal historielag i 1969, hvor han var formann de første 17 år og fast styremedlem frem til nå, han har gitt ut flere bøker, i tillegg til å ha bidratt som redaktør og artikkelforfatter i bokserien «Det var ein gong minner frå Drangedal».

I de seinere åra har han også viet mye tid til å bygge opp en omfattende bildesamling for historielaget. Pr. dags dato har Drangedal historielag 11.117 bilder i sitt arkiv som er gjort tilgjengelig på internett (link).

Dette og mye mer, gjør Dag Straume til en verdig vinner av Drangedal kommunes kulturpris for 2012. Prisen består av en platte og kr. 10.000,-. Vi gratulerer!

05.06.2012
Sist endret